SIRINÄ-design

Hei, olen Ritu Kokkola

Valmistuin tekstiilisuunnittelijaksi AMK vuonna 1998, jonka jälkeen perustin jo seuraavana vuonna SIRINÄ–design yritykseni. Suunnittelen ja valmistan ompelemalla taidekäsityötuotteita ja kuvioin ne kankaanpainolla ja maalaamalla. Materiaalina käytän mm. rouheista nokkoskangasta ja kankaanpainoväreinä erittäin hyvin valoa kestäviä mineraalivärejä – värjään myös kasviväreillä. Tuotteiden kohderyhmä on tiedostava ihminen, joka arvostaa yksilöllisyyttä ja ekologisuutta.

Maahantuon ekologisesti tuotettuja ja kudottuja kankaita Nepalista. Nokkos-, pellava-, hamppu- ja banaanikankaat ovat käsityönä kudottuja pienessä naisten osuuskunta-kutomossa.

Vuonna 2013 perustin Tarvon Perinnekäsityön kurssikeskuksen Helsingin Munkkiniemeen. Paikka on luonnonkaunis Tarvon saari. Merenranta ja huvilamiljöö antaa elämyksellisille kursseille upeat puitteet.

Kurssikeskus Tarvossa voit oppia mm. kalannahan parkitsemista, kasvivärjäystä ja nokkosen muokkausta kuiduksi sekä kankaanpainoa luonnonväreillä. Haluan, että perinteiset käsityötaidot eivät katoa vaan kurssit tuottavat osaajia ja jatkajia, joille käsin tekeminen tuottaa mielihyvää!

Helsingin Munkkiniemessä, Tarvon saaressa, Kurssikeskuksen yhteydessä on työhuoneeni, jossa teen kankaanpainoa, kasvivärjäystä, ompelutöitä ja taidetekstiilejä. Pystyn myös tarjoamaan tekstiilialan opiskelijoille mielenkiintoiset puitteet työssäoppimiselle.

 

Aarre-lehden artikkeli

Aarrelehti teki SIRINÄ-design:sta ja minusta hienon artikkelin 29.6.2017.

LUE ARTIKKELI

 

Tekstiiliopettajien Liiton

Tekstiiliopettajaliiton sivuilla on Liisa Vuolaksen kirjoittama juttu Kalannahan muokkaus -kurssista

LUE ARTIKKELI

liity postituslistalleni!

Saat ensimmäisenä tietoa uusista kursseista ja Ekokaupan tarjouksista sekä Kurssikeskuksen tapahtumista